Omgeving

Uniek berglandschap en de gezelligheid van het meerlogo riviera dei limoni

Tignale

Tignale bestaat uit 6 kleine dorpjes: Gardola, Olzano, Oldesio, Piovere, Prabione en Aer. Park “Villaggio di Sunclass” ligt in Gardola, het hoofddorp van Tignale. In het seizoen vindt u hier een gezellige bedrijvigheid, maar zeker geen massatoerisme. U kunt hier heerlijk genieten van de rust en de natuur. Al wandelend of op de bike wordt u  steeds weer getrakteerd op schitterende vergezichten.

Plaatsen rond het Gardameer

De westkant van het Gardameer, ofwel “Riviera dei Limoni” bestaat uit een aantal gezellige en mooie plaatsen. Gargnano, Salo, Limone, en Riva zijn enkele van deze plaatsen en een bezoekje meer dan waard. Hier vindt u strandjes, gezellige havens, winkelstraten en leuke restaurantjes.

De noordkant van het Gardameer is een paradijs voor watersporters. Zo komen windsurfers, zeilers en waterskiërs ruim aan hun trekken.

Aan de oostkant ligt onder andere het mooie plaatsje Malcesine, via boot bereikbaar vanaf Limone. Van Malcesine gaat een kabelbaan naar de top van het Monte Baldo gebergte.

De toeristische zuidkant kent wederom mooie en gezellige plaatsen als Lazise, Peschiera en Sirmione. Ook een bezoek aan deze plaatsen is een aanrader. Aan de zuidkant zijn ook de recreatieparken te vinden zoals Gardaland, Canevaworld en Parco Natura Viva.

Stedenbezoek nabij het Gardameer

Een bezoek aan de wat verder weggelegen steden als Venetië, Verona en Milaan behoren zeker ook tot de mogelijkheden.

Om een indruk te krijgen van het Gardameer en de omgeving zie onderstaand filmpje.

garda